Relax brother !
Lieve allemaal,
Na ons laatste verhaal hebben we weer veel gezien en meegemaakt, weer even een update dus!!
Met de nachttrein zijn we naar het zuiden van Thailand gereisd, de trein had alleen wat vertraging van een kleine drie en half uur, hierbij verbleken de vertragingen van onze NS toch wel.
Gelukkig hebben we daarna genoeg tijd gehad om te ontspannen op de eilanden aan de oostkust van Thailand. Eerst zijn we naar Ko Tao gevaren met de speed catamaran. Wij hadden wel zin in een boottripje dus gingen lekker op het dak in het zonnetje zitten. De goede moed verdween echter snel toen we op de open zee zaten, er waren zulke hoge golven dat we ons stevig vast moesten houden en iedereen langzaam groen aanliep. Gelukkig hebben wij niet over de reling hoeven hangen maar lekker is anders! Het was echter al snel vergeten toen we aankwamen, mooie witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee, wat wil je nog meer! Niks dus en vooral genieten (de foto's hebben jullie algezien). Op hetzelfde eiland waren toevallig ook twee jongens die Leander kende uit Nijmegen, zo kom je zo verweg toch nog bekende mensen tegen! Met hun hebben we de tentjes aan het strand verkend waar ze cocktails verkopen per buckets. Daar ben je dus wel even zoet mee! Samen met hun en hun reisgenoot hebben we ook een dagje een bootje gehuurd, met Thaise bestuurder die ons dropte op plaatsen waar we konden snorkelen bij koraal, tropische vissen en, jawel, haaien! Janneke heeft nog even tien keer doorgevraagd: They never never bite someone? Are you sure? voordat ze het water inging. Uiteindelijk geen haai gezien, daar konden we eigenlijk toch niet echt verdrietig om zijn (aldus Janneke).
Na 4 dagen was het tijd voor het volgende eiland: Ko Phangan, vooral bekend van de full moon party. Even een schietgebedje voor een rustige bootreis, en het heeft geholpen! Op dit eiland zaten we in een heel leuk hutje aan het strand. Vooral de mensen van dit Resort (zo noemen ze alle hotels hier) waren echt leuk. De sfeer op dit eiland is super relaxed en in elke zin zit een yeah my brother en Bob Marley is hier een held. Een stuk relaxter dus dan alle hardwerkende Thaien die we tot nu toe hadden gezien. Op dit eiland dus flink gerelaxed maar ook een tocht door de jungle gemaakt op zoek naar watervallen. Wel zitten hier slangen in het oerwoud dus afritsbroek aan met bergschoenen en gaan met die banaan! Echt super om zo door het oerwoud te lopen dus de hoge bomen met alleen het geluid van vogels en af en toe met een hond die een stukje meewandeld.
In de tijd dat wij op het eiland waren was er geen full moon party, maar op dit eiland schijnen ze elke reden om een feestje te geven aan te pakken en dus vertrokken we met een taxibusje met mensen op het dak naar de Half moon party. Feestjes geven kunnen ze hier wel, het feest was midden in de jungle en iedereen werd ondergeverfd met neonverf, echt een heel absurd gezicht maar wel een heel mooi feestje. Ook hier waren we met Nederlanders, die kom je ook echt overal tegen!
Terwijl ik dit schrijf zijn we alweer bij de westkust, in het stadje Krabi. Vanaf hier kan je met bootjes naar tal van onbewoonde eilandjes, super mooi! De stad zelf is wel super druk en hier zijn zelfs kroketten en bitterballen te krijgen, niet echt authentiek dus vetrekken we morgen maar weer naar het volgende eiland. Wel lekker dat we hier ook even de was hebben kunnen doen voor een eurootje, dat je het dan in een andere kleur terugkrijgt maakt dan ook niet meer uit!
Bye bye Brothers!
Nice guys! Geniet ervan en veel plezier bij jullie volgende avontuur!
Ciao vanuit een saaie UB in Nijmegen
Damnnnnnnnnnnn, shit is onnnn daar zeg. wat een geweldig bericht. ik zie jullie al helemaal zitten daar!
jammer dat jullie geen haaien meer hebben gezien. lijkt me een mooie ervaring :)
xxxx
Tim
hahahaha het is duidelijk wie op de uni zitten
haahaha
met de regen buiten, fyi....
Haaien.., Janneke ik geef je groot gelijk dat je het eerst een paar keer voor de zekerheid vraagt!!
fijne reis nog., en hoop dat je niet te veel bekende tegenkomt :) xx
Hee,
klinkt super goed guys!
relax ze daar en pas op voor die haaien ook al bijten ze niet;-)
xx
Het is heerlijk jullie reisverhalen te lezen en genieten hier volop van. Het liefst reisden we met zijn alle een stukje mee. Dus als we de staatsloterij winnen komen we eraan! Geniet maar van het mooie weer, wij hebben de hele dag regen gehad. Heel veel plezier nog en tot het volgende avontuur!
veel liefs van ons allemaal
Wat stoer zeg, snorkelen tussen vissen en misschien wel haaien...dat hadden we vroeger echt niet kunnen bedenken! Janneke, Je bent een held geworden!!!(en Leander was dat vast al wel???)Hebben echt weer even zitten genieten van jullie avonturen en inmiddels weten we dat veel mensen met jullie meegenieten. We draaien het verhaal weer uit voor oma! blijf vooral veel schrijven en tot gauw op skype! liefs pap en mam
Klinkt goed al die verhalen! Jullie vervelen je volgens mij niet! De verhalen doen me denken aan mijn reis naar Thailand! Zie het helemaal voor me! Geniet er van!
Wat een geweldig verhaal en wat een mooie
belevenissen geniet verder en wij genieten mee
veel liefs
Ben benieuwd hoe het op het volgende eiland is. Wat maken jullie leuke dingen mee samen. Super! Veel groetjes van het thuisfront.
Via Nanny hebben we jullie site doorgekregen en zullen we jullie ook af en toe volgen.
Geniet er maar lekker van, de verhalen spreken al boekdelen.
Liefs uit Zoelen.
Hallo Janneke en leejander
Is het goet daar?
De groetjes van Jeroen
Hee Leandross (en Janneke)
Leuk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Jullie hebben zo te lezen al een hoop mooie dingen gezien sinds jullie vertrokken zijn! :) En wat zien de foto's er gaaf uit zeg!!
Nou, geniet ze nog daar! Ik ben iig flink jaloers op jullie!!! (Die jaloezie wordt nu ook nog even extra aangewakkerd nu de weersvoorspelling hier -10 graden aangeven! HERLICHH, haha)..Enjoyy!!
xxx
Wat hebben jullie leuke dingen gedaan zeg!
De foto's zagen er ook super uit!
Zeg reistortels,
Ik vind het wat stil uit India? Te druk met poseren voor Indiers? Geen internet? De thuisblijvers willen nieuws en roddels!!
Bedankt voor jullie kaart , was binnen een week hier.
Gisteren een foto gemaakt van Luna voor de Tai Mahal in Bovenkarspel,daar was een 'flowerfestival' met het thema India. Voor zo'n klein hondje toch een hele reis.
Morgen gaat ze weer naar huis, je pa feliciteren. Beste wensen uit Dronten. xx